Turkiets väder i december – temperaturer och vad du kan förvänta dig i Antalya och Alanya

Välkommen till vår guide om vädret i Turkiet i december. Om du planerar en resa till Turkiet under denna månad är det viktigt att veta vad du kan förvänta dig när det gäller temperatur och väderförhållanden. Vi kommer att fokusera på städerna Antalya och Alanya, som är populära resmål vid denna tid på året.

Temperatur i Turkiet i december

I december är Turkiet generellt sett ganska kallt, speciellt när man jämför med sommarmånaderna. Men Antalya och Alanya har fortfarande en mildare temperatur jämfört med vissa andra delar av landet.

I Antalya kan du förvänta dig en genomsnittlig dagsvärm på 15-17°C under december månad. Natttemperaturen sjunker vanligtvis till 8-10°C. Det är alltså rekommenderat att packa varma kläder för kvällarna.

I Alanya är temperaturerna liknande Antalya, men kan vara något kallare. Dagstemperaturen ligger vanligtvis på 14-16°C, medan det kan bli 6-8°C på natten. Även här är det bra att ha med sig något varmt att ta på sig när solen går ner.

Väderförhållanden i Antalya och Alanya i december

December i Antalya och Alanya är generellt sett en regnigare period. Det kan finnas flera dagar med regn under denna tid på året, så se till att packa en paraply eller regnkläder.

Trots regnet är december också en period med relativt många soltimmar. Du kan förvänta dig att ha omkring 6 timmar sol per dag, vilket ger dig möjlighet att njuta av stränderna och utforska städerna i dagsljus.

Utforska Antalya och Alanya i december

Om du besöker Antalya och Alanya i december finns det fortfarande mycket att se och göra, trots att det inte är högsäsong. Du kan utforska stadskärnorna och deras historiska sevärdheter såsom Antalya gamla stad, Kaleici, eller Alanya slott.

För naturälskare finns det också möjligheter att göra vandringsturer i de vackra omgivningarna. Besök Dim Cave i Alanya eller Düden-vattenfallen i Antalya för att uppleva den imponerande naturen.

Sammanfattning

I december kan du förvänta dig milda temperaturer i Antalya och Alanya i Turkiet. Dagstemperaturen ligger vanligtvis på 14-17°C, medan natttemperaturen sjunker till 6-10°C. Trots att det kan vara regnigt finns det också gott om soltimmar för att utforska städerna och njuta av dagsljuset. Passa på att besöka stadens historiska sevärdheter och njut av naturen runt omkring.

Ofte stillede spørgsmål

Hur är vädret i Turkiet i december?

Vädret i Turkiet i december är generellt sett mildare och svalare jämfört med sommarmånaderna. Temperaturerna kan variera mellan 10 och 20 grader Celsius beroende på vilken del av landet du befinner dig i.

Hur är temperaturen i Turkiet under decembermånad?

Temperaturen i Turkiet under decembermånad kan variera beroende på region. I Antalya och Alanya, två populära destinationer i Turkiet, är genomsnittstemperaturen runt 15-17 grader Celsius under dagen och 8-10 grader Celsius på natten.

Är det möjligt att sola och bada i Turkiet i december?

Trots att temperaturen kan vara mildare än under sommaren, kan det fortfarande vara möjligt att sola och bada i Turkiet i december, särskilt under dagtid då temperaturen kan vara ganska behaglig.

Vilken är den bästa staden att besöka i Turkiet i december?

Antalya är en populär stad att besöka i Turkiet i december på grund av det milda klimatet och det stora utbudet av hotell, restauranger och shopping. Dessutom har Antalya vackra stränder och en charmig gammal stad att utforska.

Vilka aktiviteter kan man göra i Turkiet i december?

I Turkiet kan man delta i olika aktiviteter under december månad. Man kan till exempel besöka historiska platser som Efesos och Pamukkale, vandra i de vackra bergen eller shoppa på de livliga basarerna.

Hur är turismen i Turkiet under decembermånad?

Turismen i Turkiet kan vara mindre intensiv under decembermånad jämfört med sommarmånaderna, men det finns fortfarande ett antal besökare som åker till Turkiet för att koppla av och njuta av det milda klimatet.

Behöver man packa varma kläder om man åker till Turkiet i december?

För att vara förberedd på det svalare klimatet i Turkiet i december är det bra att packa med sig varmare kläder. Det kan vara bra att ha en lätt jacka och tröjor för de kyligare kvällarna och morgnarna.

Hur är vattentemperaturen i Turkiet i december?

Vattentemperaturen i Turkiet kan vara ganska sval under decembermånad. I Antalya och Alanya kan vattentemperaturen ligga runt 17-19 grader Celsius, vilket kan vara för kallt för vissa personer att bada i.

Finns det några speciella evenemang eller festivaler i Turkiet under decembermånad?

December är en månad full av firanden och festligheter i Turkiet. Ett av de mest kända evenemangen är Republikens dag den 29 december, då det hålls olika ceremonier och parader för att fira bildandet av den moderna turkiska republiken.

Är det en bra tid att besöka Turkiet för shopping under decembermånad?

Ja, december är en utmärkt tid att besöka Turkiet för shopping eftersom det finns många julmarknader och försäljningar. Dessutom är prisläget ofta fördelaktigt för turister på grund av det lägre antalet besökare.

Artiklen Turkiets väder i december – temperaturer och vad du kan förvänta dig i Antalya och Alanya har i gennemsnit fået 4.2 stjerner baseret på 9 anmeldelser