Smart använda särskilda stegar för brunnar

Du som jobbar med ett projekt som omfattar brunnar, du bör se till att ha rätt typ av brunnsstege. När det gäller brunnsstegar så finns ett brett sortiment av dessa att hitta hos Alulock. En brunnsstege kan användas som en slags tillfartsväg till brunnar så väl som till schakt. De stegar du kan hitta hos Alulock finns i en mängd längder, från 1,18 meter upp till 5,10 meter. Du bör utgå från hur djup brunn eller hur djupt schakt du har för att välja rätt längd på stegen.

Anpassa din brunnsstege

Om du väljer att köpa en brunnsstege från Alulock så kommer dessa i form av moduler. Det innebär att alla stegar går att justera samt anpassa efter höjd och dimension. Du kan enkelt fästa stegen i brunnens vägg tack vare att den har monteringsfästen som är justerbara. Dessa är dessutom anpassade för denna typ av monteringsplats.

När det gäller material så är stegarna i aluminium. Det innebär att den inte är särskild tung att bära samt att den inte heller rostar. Själva stegpinnarna på stegen är halkfria då de är ytbehandlade. Tänk på att om du ska jobba på en fallhöjd över 6 meter så är det ett måste att du använder dig av fallskydd. Även detta kan du hitta hos Alulock.

Hitta rätt bland alla brunnsstegar

Det är ditt projekt eller det arbete du ska utföra som bestämmer vilken brunnsstege det är du behöver ha. Alla stegar som finns att hitta hos Alulock är testade, det av Sverige Provningsinstitut SP. De följer även Europeisk standard: EN131. Du kan se alla deras stegar för brunnar samt deras övriga sortiment på deras sida. Hos dem kan du hitta en hel del bra saker. Om du behöver en anpassad brunnsstege så är det bra att ta kontakt med detta företag för att de ska kunna hjälpa dig.