3 Escape Rooms med garanterat bra storyline för spänning

Escape Room spel har fått sitt populära genomslag världen över för sin unika mix av gripande storytelling och mentala utmaningar. Spelens förmågor att engagera och exaltera sina deltagare har blivit till en global sensation, både för de äventyrslystna och de som älskar att lösa logiska pussel. Den hänförande kombinationen av dessa element sätter dem i särklass när det kommer till aktiviteter som både familj, vänner och kollegor gillar. Och Stockholm har självklart riktigt bra Escape Rooms att välja och vraka mellan, både för de som aldrig provat och de som är entusiaster. I denna post kommer vi presentera tre alternativ till Escape Rooms som garanterat ger en rolig upplevelse; Galningens Lekrum, Insane Asylum och En natt i Tortuga. Dessa scenario erbjuder ett unikt och oförglömligt äventyr som får dig att pusha dig och ditt lag till det yttersta. Så samla ihop dina kompisar, syskon eller kollegor och kika in i en annan värld som förbryllar, exalterar och gör er beredda på att möta utmaningarna stora som små.

 I denna post kommer vi presentera tre alternativ till Escape Games som garanterat ger en rolig upplevelse; Galningens Lekrum, Insane Asylum och En natt i Tortuga. Dessa scenario erbjuder ett unikt och oförglömligt äventyr som får dig att pusha dig och ditt lag till det yttersta. Så samla ihop dina kompisar, syskon eller kollegor och kika in i en annan värld som förbryllar, exalterar och gör er beredda på att möta utmaningarna stora som små.

Galningens Lekrum (The Madman’s Playroom)

 • Beskrivning av rummet: Ni vaknar upp efter att ha blivit kidnappad av en seriemördare, någon som vill att ni ska leka hans galna lek, där spänning möter mystik och friheten ligger bakom en stor tung metalldörr.

 • Storyn: En sprakande röst säger “let’s play a game”. Med bara 60 minuter på klockan måste du och dina lagkamrater lösa gåtorna han lämnat åt er i rummet i jakten på er frihet innan giftet ni andas in får er att somna in för evigt…

 • Svårighetsnivå: Medel

 • Anpassat för: 2-8 deltagare, rekommenderat från 12 år (med förälder)

 • Speltid: 60 minuter

 • Utmärkande detaljer: I detta rum behöver man komma ihåg att allt inte är som det verkar, saker gömmer sig i dolda vrår och hörn och man måste vara uppmärksam på detaljerna så man inte missar något viktigt. Med tiden som går blir musiken mer intensiv och det blir viktigt att hålla gruppen sammansvetsad för att se till att ni alla hittar ut i tid! Kommer ni hinna ut i tid eller kommer ni somna den djupa sömn ni aldrig vaknar ifrån?

En natt i Tortuga (Pirates of Tortuga)

I en natt i Tortuga transporteras ni från vardagens tristess till en tid då piraterna härjade på de sju haven. Ni kastas in i en värld där sjörövare lovar er rikedom och resor över farliga vatten, något som får vilken äventyrslysten deltagare att bli sugen på att se vilka gåtor eller skatter man kanske kan hitta.

 • Beskrivning av rummet: Gammalt piratskepp, upplyst av lyktor. Skeppet ligger ankare i Tortuga och ni har blivit lämnade utan uppsikt medan kaptenen och övrig besättning har gått i land för att göra lite ärenden.

 • Storyn: Inlåsta i skeppets förvaringsutrymme har ni blivit lämnade i väntan på ert öde medan kaptenen och besättningen har lämnat er obevakade. Tiden tickar, kommer ni hinna fly skeppet innan ni går ert tragiska öde till mötes. Kommer ert team lyckas lösa pusslena och hitta alla hemligheter skeppet gömmer i tid för att lyckas fly innan kaptenen kommer tillbaka?

 • Svårighetsnivå: Medel

 • Anpassat för: 2-6 deltagare, rekommenderat från 10 år (med förälder)

 • Speltid: 60 minuter

 • Utmärkande detaljer: Genom strategi, skicklighet och kommunikation behöver ert lag hitta gåtorna och ledtrådarna för att klara detta hisnande äventyr. Detta rum känns inte bara som ett vanligt Escape Room utan med hjälp av modern teknik finns även pussel som kräver mer än bara kod eller nyckel för att få allt att avslöjas! En natt i Tortuga passar alla äventyrs sugna deltagare oavsett ålder. Så samla dina modigaste kamrater och gör dig redo för ett fartyg fullt av skratt och skatter.

Insane Asylum

Sjukhuset Overbrook är ett nedgånget mentalsjukhus med mer eller mindre passande typer av behandlingsrum. Det verkar som att inte bara sjukvård händer här, utan även hemska experiment.

 • Beskrivning av rummet: Overbrook sanatorium är en mystisk och hemsk plats där patienter inte alltid behandlas med de mest etiska metoderna. Ni vaknar upp i en isoleringscell från ett larm om en incident… kanske.. Kanske är detta er enda chans att fly.

 • Storyn: Du har på något sätt blivit patient här, med mening eller inte, kanske minns du inte längre. Du och dina personligheter… vi menar självklart lagmedlemmar… behöver försöka lista ut hur ni kan fly detta instängda ställe för återigen bli frisk

 • Svårighetsnivå: Svårt

 • Anpassat för: 2-6 deltagare, rekommenderat från 15 år och uppåt

 • Speltid: 60 minuter

 • Utmärkande detaljer: Detta Escape Room har en blandning av små trånga rum fyllda med pussel som får dig att undra om du inbillar dig saker eller om verkligheten är det du egentligen ser. Detta rum passar både erfarna och nybörjare, om du är mentalt förberedd på det som väntar er bakom nästa dörr.

Slutligen

Dessa är bara några rekommendationer från alla de scenarier som finns att välja på. Det är upp till er och ert lag att testa om ni har det som krävs för att utforska de olika spelen. Dessa rum har en bra blandning av pussel och utmaningar som passar de flesta, och får er att behöva slå ihop era hjärnor och jobba tillsammans för att ta er igenom dem. PanIQ Room Stockholm erbjuder alla dessa tre rum – Galningens Lekrum, En natt i Tortuga eller Insane Asylum, oavsett vilket du väljer kommer ni garanterat lämna med ett leende på läpparna och många skratt och ett minne för livet. Så oavsett om du vill leka en lek, uppleva hemligheterna i ett piratskepp eller slippa experimenten så har vi något för er.